Spaghetti!
Spaghetti så som vi gillar det!
Ingredienser, 4 pers:
500 spaghetti
400 g nötfärs
2 st fin hackad turkisk paprika snacks
1 stor finhackad lök
2 vitlöksklyftor, pressa
½ dl finhackad persilja
4 msk olja
3 msk tomatpure (Tillsätt mer om det behövs)
½ msk pulbiber eller torkad chilipulver
2 tsk torkad och krossad korianderfrö (Kan uteslutas, men vi tycker att det är gott)
1 tsk svartpeppar och 2 tsk salt eller tillsätt efter smak
Tillagning:
1. Koka spaghetti enligt anvisningar
2. Bryn köttfärs med olja i en rymlig kastrull. Tillsätt sen lök, vitlök, paprika.
3. Tillsätt tomatpuré, persilja, pulbiber, koriander och salt
5. Blanda ner spaghetti och rör om tills allt är ordentligt blandat
Vem kan inte laga spaghetti? Alla kan väl laga och alla kan laga olika sorters med olika ingredienser. Men här har ni just våran speciella spaghetti med våra ingredienser!
Denna maträtt är lätt att göra pga att vi älskar denna sort av spaghetti! Vi gillar hur kryddorna smälter ihop med varandra och gör att allt blir perfekt tillsammans! Använd dig utav vårat recept och bjud över dina vänner till en underbar middag med underbar mat!

Lahmacun!
Ingredienser, ca 18 s:
300 g nötfärs +300 g lammfärs
3 gul lök
3 skalade tomater
1 grön turkisk paprika + 2 gröna starka paprika
1/2 dl kallt vatten
2 dl persilja
3 vitlök
2 msk olivolja
2 dl tomatpuré
2 msk pulbiber eller torkad chili paprika, kan ta mer om man vill ha lite starkare
3 tsk salt och ½ tsk svartpeppar
Deg
11-12 dl vetemjöl
1 pkt jäst
3 dl vatten, fingervarmt
3 dl mjölk, fingervarmt
1 ½ dl olivolja
1 ½ tsk socker
1 ½ tsk salt
Tillagning:
1. Börja med att blanda ihop alla degingredienser och knåda till en smidig deg
2. Gör sen små degbollar och lägg de på mjölat bord och täck med en fuktig bakduk
Under tiden förbered fyllning;
1. Lägg köttfärsen i en rymlig bunke
2. Skala och finhacka tomat, paprika och persilja och blanda tillsammans med köttfärsen
3. Riv ner lök och pressa in vitlök
4. Tillsätt tomatpuré, pulbiber, vatten, olja, salt och svartpeppar och blanda väl. OBS! Köttfärsblandningen ska Inte stekas innan, utan den tillagas senare i ugnen!
5. Kavla ut degbollarna till tunna och runda cirklar. Lägg bakplåtspapper på en plåt
6. Lägg upp degen på bakplåten och med hjälp av en sked bred ut fyllning på degen
7. In i den varma ugnen, 275 grader i ca 5-8 minuter. När köttfärsen fått färg är den färdig att ta ut, se till att kanterna inte bränns.
Vi lagade denna maträtt och vi tycker att det var väldigt svårt eftersom att vi aldrig hade lagat den innan och det var mycket arbete. Men vi tycker även att vi lyckades och vi kommer garanterat att laga denna igen!
Denna maträtt är ganska svår och laga då det är mycket arbete som måste göras. Det kan ta lång tid beroende på hur många man gör men med degen och alla andra ingredienser tar det lång tid. Men vi kan garantera att det är värt all arbete!
Denna maträtt är annars känd i alla kurdiska delarna i mellanöstern. Den tillagas även i andra länder i mellanöstern men den tillagas mest hos kurder. Det är en maträtt som man kan äta när som helst. Vi brukar äta denna till middag med en god sallad till!

Sucuk macka!
Ingredienser:
1 liten baguette eller annat bröd
1 sucuk, turkisk kryddad korv (Finns att köpa i välsorterade matbutiker)
Tomat
Lök
Persilja
Turkisk paprika
Tillagning:
1. Börja med att skära grönsaker i mindre strimlor.
2. Stek sucuk i lite margarin och lägg de tillsammans med grönsakerna i brödet.
3. Lägg till persilja och salta lite, sen är den färdig att äta.
Den här korven är känd i Turkiet, det finns överallt men just där är den känd då den kommer därifrån. Man äter den till frukost eller lunch men man kan även ha den till andra maträtter då det går att tillaga den på olika sätt till det mesta.
Det är enkelt att laga denna macka då den inte är komplicerad. Man behöver varken förbereda sig eller stressa över en massa ingredienser.
