Tabouleh

Tabouleh

  • 1 knippe slätbladig persilja (ca 1,5-2 dl hackad)
  • 0,5 dl finhackad färsk mynta (eller 1-2 msk torkad, mängd beror på styrkan i smaken)
  • 1 rödlök eller 2 salladslökar, finhackade
  • 2 dl bulgur (medelstora korn)
  • 2 tomater, skalade, urkärnade och fint hackade
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • salt, peppar

Gör såhär!

Koka bulguren du använder enligt anvisningar på förpackningen (med salt och vatten under lock). Låt bulguren sedan svalna till rumstemperatur.

Tvätta persiljan och myntan. Ta bort fula blad och grova stjälkar. Finhacka persiljan och myntan för sig.

Finhacka löken.

Skålla och skala tomaterna. (skär ett kryss i tomaternas skal, doppa i kokande vatten i nån minut) Dela och kärna ur. Finhacka tomaterna.

Blanda bulgur, persilja, mynta, lök och tomater i en skål. Salta och peppra. Smaka av med citron och olivolja.
Den är klar att äta redo att äta.

 

Denna sallad lagade vi hemma hos Josef eftersom det är en arabisk sallad och då passade det bra att ta hjälp från Josefs sida, vi lagade och fixade allt kanske på en halvtimme eller 40 minuter. Det går snabbt o göra denna sallad och den är väldigt god, enkel och fin. Den brukar serveras till olika maträtter som extra tugg.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0