Bulgur

Bulgur på kurdiskt vis, går även att göra med vanligt ris eller med koskos.

 

Ingredienser, 2-3 personer

3 dl grovmalen bulgur, pilavlik bulgur

6 dl vatten

½ finhackad gul lök

1 liten finhackad grön/vit paprika

1 skalad och finhackad tomat

½ msk tomatpuré

½ tsk paprikapuré

4-5 msk rapsolja

Liten del av kycklingbuljong (kan uteslutas)

Några drag av svartpeppar

Salt

 

Tillagning

1. Häll olja i en kastrull och stek lök och paprika i några minuter

2. Tillsätt sedan tomater och resten av kryddorna

3. Häll över bulgur, vatten och rör om. Smaka av med salt

4. Koka upp allt och låt sedan sjuda tills bulgur eller riset har blivit klar i ca 20-30 minuter. Rör om lite då och då

 

Denna maträtt är som du ser mycket lättare än många andra maträtter. Att laga denna maträtt passar perfekt in när man har haft en slitsam dag där man verkligen inte orkar laga någonting komplicerat. Då kan man laga denna maträtt som är väldigt god och enkel att göra. Det tar ca, 35 minuter om inte minder att göra den. När vi gjorde den var det väldigt enkelt, vi fick en jätte god bulgur, som vi inte hade förväntat oss, men går man enligt receptet ska du se att det blir jätte bra. Maträtten brukar serveras men inlagda grönsaker, yoghurt och bröd (Hem lagat).

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0